Welkom bij VPR Consultants

VPR Consultants opereert op strategisch en praktisch niveau en verbindt inhoud, proces en relaties in het ruimtelijk economisch domein. Met de juiste balans tussen expertise en ervaring in combinatie jeugdige, frisse ondersteuning van high potentials die bij ons het vak willen leren, zijn wij in staat om complexe opgaven op professionele wijze te herleiden tot heldere beslisinformatie.
_M8A0538_WEB_Willem de Kam

Bert van Eekelen

Met het verbinden van inhoud, proces en relaties werk ik aan opgaven binnen infrastructuur, gebiedsontwikkeling en bouw. Ik vervul daarbij de rollen als proces- en programmamanager, adviseur, trainer en mediator.

Mijn missie is om complexe opgaven een stap verder te helpen en daarbij respect te tonen voor alle betrokken partijen.

..Email

Zijn verhaal

Bert begon zijn carrière in de Stadsvernieuwing. Nog tijdens zijn studie Bouwkunde in Delft functioneerde hij als “oliemannetje” in de complexe en vaak emotionele planprocessen met gemeenten, woningcorporaties en bewoners. Na zijn afstuderen in 1983 werd hij mede-eigenaar/directeur van het architectenbureau waar hij als stagiair was begonnen en zich inmiddels bezighield met de interne organisatie van het bureau en alle in uitvoering zijnde projecten.

Bert is geen ontwerper; uit nieuwsgierigheid naar andersoortige projecten stapte hij in 1990 over naar PRC Management Consultants en werd hoofd planning en coördinatie in de projectorganisatie Schiphol 2000. Door zijn Executive MBA op Nyenrode verbreedde zijn interesse en trad hij toe tot de directie van PRC. Als “playing captain” bleef hij betrokken bij vraagstukken op Schiphol die zich steeds meer richtten op de bedrijfsvoering. Retail, logistiek, grensscheiding en uiteindelijk ook de studie naar het Eiland in de Noordzee en de beoogde Privatisering van de luchthaven.

Na inmiddels 25 jaar werkt Bert nog steeds aan diverse opdrachten op Schiphol, maar zijn er ook kleurrijke andere ervaringen. Zo zijn er het Vlietland Ziekenhuis te Schiedam, het Aviodrome, het Nationaal Historisch Museum en last but not least: Zuidas Amsterdam. Ruim negen jaar betrokkenheid als manager Integraal Ontwerp bij Zuidasdok wekten Bert’s interesse naar bestuurscultuur en besluitvorming.

Na diverse publicaties vindt zijn interesse momenteel een vervolg in een promotie-onderzoek naar bestuurscultuur en besluitvorming aan de faculteit Sociale Wetenschappen van de Vrije Universiteit. Zijn inmiddels verkregen inzichten en zijn brede referentiekader past Bert toe in allerhande actuele opdrachten.