Welkom bij VPR Consultants

VPR Consultants opereert op strategisch en praktisch niveau en verbindt inhoud, proces en relaties in het ruimtelijk economisch domein. Met de juiste balans tussen expertise en ervaring in combinatie jeugdige, frisse ondersteuning van high potentials die bij ons het vak willen leren, zijn wij in staat om complexe opgaven op professionele wijze te herleiden tot heldere beslisinformatie.
PdW1

Peter de Winter

Het vertalen van de missie en visie van een organisatie naar een huisvestingsstrategie met implementatieplan is iets waar ik erg enthousiast van word. Daarbij staat de doelstelling van mijn opdrachtgever voorop.

Ik werk graag in teamverband aan het realiseren van gebouwen die duurzaam en functioneel zijn. Uiteindelijk moeten de gebruikers er met plezier en met trots in kunnen werken!

Zijn verhaal

Peter studeerde Civiele Techniek in Delft en is bedrijfskundig afgestudeerd. Na een start in de techniek op de werkvoorbereiding van civiele projecten bij Heijmans, begon hij 2 jaar later bij PRC Management Consultants als projectmanager en adviseur voor huisvestingsprojecten in de gezondheidszorg, zowel in de care als de cure.

Na zijn MBA bij TSM Business School verbrede zijn interesse naar meer strategische advisering en werd hij directeur van een startende joint-venture van PRC en Ernst & Young.
Daar adviseerde hij nationale en internationale klanten (o.a. LaSalle, CenterParcs, COA, DHL) over vastgoed strategie├źn en complexe bestuurlijke opgaven.
Terug bij PRC werd hij partner en mede verantwoordelijk voor de adviesgroep Gezondheidszorg. Hij werkte mee aan de basis voor de nieuwbouw van het Erasmus MC en adviseerde tal van ziekenhuizen over hun vastgoedstrategie en aanpak van complexe projecten. Naast de gezondheidszorg heeft Peter verschillende uitstapjes gemaakt naar de corporate wereld (o.a. Shell HQ Den Haag, nieuwbouw Rabobank HQ in Utrecht) en semi-overheid (NS Maximum Service Stations programma).

Vervolgens raakte hij in de ban van Het Nieuwe Werken en maakte de overstap naar Philips Real Estate, waar hij 10 jaar lang werkte als strategisch adviseur en programmamanager voor ongeveer 40 wereldwijde projecten om Workplace Innovation in te voeren in de kantoren van Philips. Toen het programma ten einde liep, keerde Peter terug naar zijn eerste liefde: vastgoed advisering in de gezondheidszorg en voor grotere corporates, zowel op strategisch als tactisch niveau