Welkom bij VPR Consultants

VPR Consultants opereert op strategisch en praktisch niveau en verbindt inhoud, proces en relaties in het ruimtelijk economisch domein. Met de juiste balans tussen expertise en ervaring in combinatie jeugdige, frisse ondersteuning van high potentials die bij ons het vak willen leren, zijn wij in staat om complexe opgaven op professionele wijze te herleiden tot heldere beslisinformatie.

Gemeente Haarlemmermeer – Versnellingstrategie Woningbouw

By admin 3 jaar ago
Home  /  Portfolio Item  /  Gemeente Haarlemmermeer – Versnellingstrategie Woningbouw

Versnellingstrategie Woningbouw

Woningen in Amsterdam en haar omgeving zijn ongekend populair. Door de groeiende economie en de populariteit van de regio staat de woningmarkt in de Metropoolregio Amsterdam onder druk. De opgave is complex, want er is behoefte aan ruim 200.000 extra woningen in een hoog stedelijke omgeving waar de ruimte schaars is.

De gemeente Haarlemmermeer kan gezien haar ligging worden gezien als ideale woonlocatie en er is ruimte om uit te breiden. Haarlemmermeer heeft ruimte, is groen en ligt midden in de grootste economische hotspot van Nederland. Het idee is om Haarlemmermeer een woningimpuls tegen met woningen voor verschillende doelgroepen, zoals studenten, starters, families maar ook ouderen.

Als kwartiermaker heeft Ron Voskuilen de ambitie gesteld om de realisatie van het woningbouwprogramma te versnellen en tegelijk een impuls aan Haarlemmermeer op veel fronten te geven. Om dit te kunnen bereiken heeft Ron een versnellingsteam samengesteld om de woningproductie aan te jagen. ‘Profilering’ speelt hierbij een belangrijke rol: gelijktijdig wordt het woon- en werkprofiel Haarlemmermeer versterkt.

  • Woningbouwopgave
  • Programmamanager
  • Gebiedsontwikkeling
this work was shared 0 times
 000