Welkom bij VPR Consultants

VPR Consultants opereert op strategisch en praktisch niveau en verbindt inhoud, proces en relaties in het ruimtelijk economisch domein. Met de juiste balans tussen expertise en ervaring in combinatie jeugdige, frisse ondersteuning van high potentials die bij ons het vak willen leren, zijn wij in staat om complexe opgaven op professionele wijze te herleiden tot heldere beslisinformatie.

Implementatie BIM op Schiphol

By admin 5 jaar ago
Home  /  Portfolio Item  /  Implementatie BIM op Schiphol

Benieuwd naar BIM?

Bekijk onze implementatie-afweging voor bestuurders

Factsheet

Implementatie BIM op Schiphol

Building Information Modeling/Management (BIM) is een relatief nieuwe vorm van samenwerken op basis van informatiemanagement. Gedurende processen dient BIM als integrale informatievoorziening, waardoor betrokken stakeholders in staat zijn om ‘elkaars taal te spreken en begrijpen’. Dit is van groot belang: op deze manier kunnen kosten voor de levenscyclus van assets sterk gereduceerd kunnen worden.

Ook Schiphol maakt gebruik van de diensten van BIM, maar wil deze naar een verder gevorderd stadium brengen waardoor de mogelijkheden effectiever worden benut. VPR Consultantsadviseert Schiphol ten behoeve van een succesvolle toepassing van BIM. Implementatie geldt zowel voor het project A-gebied als voor het algehele Assetmanagement.

  • Complexe opgave door groot aantal betrokken partijen
  • Transitie op houding, gedrag en samenwerking (onderstroom)
  • Belangenverschil tussen de projectorganisatie en assetmanagement
this work was shared 0 times
 000