Welkom bij VPR Consultants

VPR Consultants opereert op strategisch en praktisch niveau en verbindt inhoud, proces en relaties in het ruimtelijk economisch domein. Met de juiste balans tussen expertise en ervaring in combinatie jeugdige, frisse ondersteuning van high potentials die bij ons het vak willen leren, zijn wij in staat om complexe opgaven op professionele wijze te herleiden tot heldere beslisinformatie.

Strategievorming Rotterdam Partners

By admin 4 jaar ago
Home  /  Portfolio Item  /  Strategievorming Rotterdam Partners

Strategievorming Rotterdam Partners

Rotterdam Partners heeft als doel de Rotterdamse en regionale economie te versterken. Dit gebeurt door vooral te sturen op imago en het promoten van de regio Rotterdam voor bestaande en toekomstige bewoners, bezoekers en bedrijven. Rotterdam Partners is een stichting met funding vanuit de gemeente en private partners uit Rotterdam en omgeving.

Rotterdam Partners acquireert internationale bedrijven, congressen en toeristen. Zij verzorgt de citymarketing en werkt aan netwerkvorming en het verbinden van netwerken.

Rotterdam Partners is in 2014 ontstaan uit een fusie tussen Rotterdam Marketing, Economic Development Board Rotterdam en het Rotterdam Investment Agency. Ron Voskuilen is vanuit VPR Consultants gevraagd om als directeur leiding te geven aan Rotterdam Partners. De opdracht was om de drie fusiebedrijven tot één coherent bedrijf samen te voegen en een strategie uit te werken om de volgende doelstellingen voor Rotterdam te realiseren: Groeiend imago van de stad, economische groei, groeiend aantal zakelijke en toeristische bezoekers, hogere gastvrijheidsbeleving, trotsere bewoners, hogere woontevredenheid en woonaantrekkelijkheid.

Deze strategie is omarmd en heeft mede geleid tot een bijzondere imago-spurt van Rotterdam. In de daaropvolgende periode is Ron gevraagd door te gaan met het realiseren van de strategische doelstellingen en de hoge imagostijging om te zetten in economische groei voor de regio Rotterdam met extra aandacht komen voor woonpromotie, studentenmarketing en marketing van het kunst- & cultuuraanbod. Uiteindelijk heeft Ron 2,5 jaar als interim-directeur leiding gegeven aan deze ontwikkeling.

  • Strategievorming
  • Citymarketing
  • Organisatie-inrichting
this work was shared 0 times
 000