Welkom bij VPR Consultants

VPR Consultants opereert op strategisch en praktisch niveau en verbindt inhoud, proces en relaties in het ruimtelijk economisch domein. Met de juiste balans tussen expertise en ervaring in combinatie jeugdige, frisse ondersteuning van high potentials die bij ons het vak willen leren, zijn wij in staat om complexe opgaven op professionele wijze te herleiden tot heldere beslisinformatie.
Home  /  Projectleider bij VPRC

Projectleider bij VPRC

Wij zijn op zoek naar een projectleider die ervaring heeft in gebiedsontwikkeling en de aansturing van complexe ruimtelijke projecten binnen een (middel)grote gemeentelijke organisatie. Voel jij je aangesproken en je kan niet wachten om jouw kennis en ervaring te delen dan hebben wij de functie die bij je past.

Functieomschrijving

Wij zijn op zoek naar een projectmanager die (deel)projecten binnen (grootschalige) gebiedsontwikkeling tot en succesvol einde weet te brengen. Met zowel kennis van de inhoud als het proces bied jij meerwaarde aan de opdrachtgever. Als projectleider heb jij ervaring met de standaardprocedures zoals wijziging van bestemmingsplannen en gevoel voor Omgevingsmanagement. Bovendien heb jij een heldere visie over de aanpak van ruimtelijke vraagstukken en processen. De werkzaamheden zullen voornamelijk bestaan uit het leiden van projecten binnen een programma. Te denken valt aan:

 • Projecten binnen een grootschalige gebiedsontwikkeling, bijvoorbeeld woningbouw of projecten gericht op de realisatie van infrastructurele projecten.
 • Verduurzamingsprojecten bij ziekenhuizen en scholengemeenschappen.

Je bent een strategische, resultaat- en klantgerichte gesprekspartner met gedegen vakinhoudelijke kennis.  Als leider toon jij ondernemerschap en ben jij in staat om complexe vraagstukken in breder perspectief te zien. Je ziet verbanden en legt verbindingen om het gewenste doel te bereiken. Het doel staat vast maar je bent flexibel in de route naar het gewenste resultaat.

Als projectleider wordt je ondersteund door (junior) collega-adviseurs. VPRC onderscheidt zich ten opzichte van andere bureaus met deze meester-gezel opbouw. Enthousiasme om jouw kennis en expertise over te dragen aan collega-adviseurs is daarmee een must. Daarnaast kom je eerst in dienst, echter bestaat de mogelijkheid om op termijn als maat in de maatschap VPRC toe te treden.

Achtergrond 

Wij zoeken een adviseur met de volgende achtergrond: 

 • Een relevante WO-opleiding, bijvoorbeeld civiele techniek of bestuurskunde.
 • 3 tot 10 jaar relevante werkervaring in een soortgelijke rol, bijvoorbeeld binnen een adviesbureau of (project)ontwikkelaar.
 • Kennis van PRINCE2 of gelijkwaardig certificaat gericht op projectmanagement
 • Iemand die continue wil verbeteren en de top wil bereiken in deze branche
 • Tactisch sterk en in staat goed te functioneren in een complex en sterk uiteenlopend belangenveld.
 • Analytisch sterk en in staat om dit om te zetten in praktische adviezen aan de klant
 • Een enthousiaste, pro-actieve houding met een resultaatgerichte en ondernemende instelling
 • Je vindt het leuk om (junior)adviseur op sleeptouw te nemen en het vak te leren
 • Een aantoonbaar netwerk binnen bovengenoemde opdrachtgevers is een pre.

Spreekt bovenstaande functie je aan?

Stuur dan je CV en motivatiebrief naar info@vprc.nl

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Koen Hondebrink