Welkom bij VPR Consultants

VPR Consultants opereert op strategisch en praktisch niveau en verbindt inhoud, proces en relaties in het ruimtelijk economisch domein. Met de juiste balans tussen expertise en ervaring in combinatie jeugdige, frisse ondersteuning van high potentials die bij ons het vak willen leren, zijn wij in staat om complexe opgaven op professionele wijze te herleiden tot heldere beslisinformatie.
_M8A0452_WEB_Willem de Kam

Ron Voskuilen

Het liefste werk ik in een complexe omgeving waarbij er veel actoren aanwezig zijn met wisselende belangen, bij grote voorkeur met maatschappelijke relevantie. Daarbij ben ik consistent in het doel, maar flexibel in de route naar dat doel.

Het op gang brengen, houden en met succes afronden van ingrijpende veranderingsprocessen is een belangrijke kerncompetentie.

..Email

Zijn verhaal

Ron studeerde Toegepaste Wiskunde en heeft 17 jaar voor PRC Management Consultants gewerkt als directeur Consultancy. Hier heeft hij opdrachten uitgevoerd op strategisch tactisch niveau voor de gehele bouwkolom. Van 2008 tot einde 2014 werkte hij als directeur Stadsontwikkeling te Rotterdam. In deze functie was hij eindverantwoordelijk voor de stedelijke ontwikkeling en daarnaast meerdere projecten als projectdirecteur aanstuurde (Rotterdam Centraal, RandstadRail, Kruispleingarage, etc.).

Onder Ron zijn leiding is een strategie opgezet en geëffectueerd om de stad Rotterdam weer in een internationaal en nationaal aanzien te laten stijgen. In deze periode was Ron lid van het opdrachtgeversforum en voorzitter van de Bouwinformatieraad waar hij (in combinatie met zijn functie als directeur Stadsontwikkeling) aanjager was voor het werken en optimaliseren van de toepassing van BIM.

Ron werkt nu onder andere voor Rotterdam Partners, dat zich richt op citymarketing en internationale acquisitie van bedrijven, congressen en toeristen. Rotterdam Partners is een publiek private organisatie die als aanjager en verbinder van de Rotterdamse economie acteert.

Tevens werkt Ron voor SBRCURnet en indirect voor de Bouwcampus om innovatie en kennisontwikkeling in de bouw te herpositioneren.