Welkom bij VPR Consultants

VPR Consultants opereert op strategisch en praktisch niveau en verbindt inhoud, proces en relaties in het ruimtelijk economisch domein. Met de juiste balans tussen expertise en ervaring in combinatie jeugdige, frisse ondersteuning van high potentials die bij ons het vak willen leren, zijn wij in staat om complexe opgaven op professionele wijze te herleiden tot heldere beslisinformatie.
_M8A0452_WEB_Willem de Kam

Ron Voskuilen

Het liefste werk ik in een complexe omgeving waarbij er veel actoren aanwezig zijn met wisselende belangen, bij grote voorkeur met maatschappelijke relevantie. Daarbij ben ik consistent in het doel, maar flexibel in de route naar dat doel. Het op gang brengen, houden en met succes afronden van ingrijpende veranderingsprocessen is een belangrijke kerncompetentie.

Zijn verhaal

Ron studeerde Toegepaste Wiskunde en heeft 17 jaar voor PRC Management Consultants (later Arcadis) gewerkt als directeur Consultancy & Techniek. Hier heeft hij opdrachten uitgevoerd op strategisch tactisch niveau voor de gehele bouwkolom. Van 2008 tot einde 2014 werkte hij aanvankelijk als directeur Gemeentewerken en de laatste 4 jaar als directeur Stadsontwikkeling te Rotterdam. In deze functie was hij eindverantwoordelijk voor de stedelijke ontwikkeling, inclusief vastgoed en gebiedsontwikkeling in Rotterdam. Daarnaast stuurde hij meerdere projecten als projectdirecteur aan(Rotterdam Centraal, RandstadRail, Kruispleingarage, etc.).

Onder Ron’s leiding is een strategie opgezet en geëffectueerd om de stad Rotterdam weer internationaal en nationaal in aanzien te laten stijgen. In deze periode was Ron lid van het opdrachtgeversforum en voorzitter van de Bouwinformatieraad waar hij (in combinatie met zijn functie als directeur Stadsontwikkeling) aanjager was voor het werken en optimaliseren van de toepassing van BIM. 

In 2015 heeft Ron samen met Bert van Eekelen het adviesbureau VPRC opgezet. Vanaf begin 2015 is Ron vanuit VPRC interim directeur geweest voor Rotterdam Partners, dat zich richt op citymarketing en internationale acquisitie van bedrijven, congressen en toeristen. Rotterdam Partners is een publiek private organisatie die acteert als aanjager en verbinder van de Rotterdamse economie.

Vanaf maart 2018 is Ron actief geweest om diverse gebiedsontwikkelingen vlot te trekken in Haarlemmermeer (oa HydePark en omlegging A9 Badhoevedorp). Voor Haarlemmermeer is hij programmadirecteur geweest voor de versnelling van de woningbouw, het programmatisch neerzetten van de aanpak van het Stadscentrum Hoofddorp en het opstellen van een ontwikkelstrategie voor geheel Haarlemmermeer.

Voor de Luchtverkeersleiding Nederland is Ron projectdirecteur voor de nieuwbouw. Voor de provincie Utrecht werkt Ron aan een actieplan om de woningbouw te versnellen en daarbij een netwerk tussen publiek en privaat op te zetten. Voor de provincie Zeeland is Ron kwartiermaker om een publiek-private marketingorganisatie neer te zetten om economie en arbeidsmarkt in Zeeland te versterken.