Welkom bij VPR Consultants

VPR Consultants opereert op strategisch en praktisch niveau en verbindt inhoud, proces en relaties in het ruimtelijk economisch domein. Met de juiste balans tussen expertise en ervaring in combinatie jeugdige, frisse ondersteuning van high potentials die bij ons het vak willen leren, zijn wij in staat om complexe opgaven op professionele wijze te herleiden tot heldere beslisinformatie.

VPRC Blog

Wat ons bezig houdt

Gebiedsontwikkeling

Door: Bert van Eekelen

In Almere ontwikkelen Amvest en DuraVermeer de nieuwe Floriadewijk op een wel heel speciale manier. In deze verkeersluwe woonwijk, gedimensioneerd op voetgangers en fietsers, is groen leidend.

Niet nadat de woningen zijn gebouwd, maar er aan voorafgaand, worden honderden bomen geplant in een uniek arboretum.

Lees meer

In kleine stappen naar een duurzaam thuis

Door: Frederike Schneider

De energietransitie is een race tegen de klok, want met onze huidige verduurzamingsinspanningen lijken we de doelstellingen van 2050 niet te halen.

Kleine, innovatieve experimenten bieden hoop. Ook de Floriade 2022 speelt hierbij een belangrijke rol, waarbij abstracte denkbeelden zoals ‘de duurzame wijk van 2050’ dichter bij de praktijk worden gebracht.

Lees meer

Projectbelang versus maatschappelijk belang

Door: Koen Hondebrink

Verduurzamingsprojecten worden voor gemeenten steeds complexer door conflicterende korte- en lange termijn doelstellingen

Enerzijds verwacht de politiek korte termijn resultaten. Anderzijds vraagt de implementatie van maatregelen om een nauwkeurige afweging van belangen.

Lees meer