De toekomst komt in sneltreinvaart naar Hoofddorp

De toekomst komt in sneltreinvaart naar Hoofddorp

Wie wel eens gebruik maakt van het station Hoofddorp zal het niet ontgaan zijn: hier is nog ruimte. Ruimte voor verbetering en ruimte om te bouwen. Beiden worden de komende periode volop benut; het Stationsgebied Hoofddorp biedt de komende jaren met 15.500 woningen een enorme bijdrage aan de landelijke en regionale woningbouwopgave. Het stationsgebied krijgt daarbij een flinke impuls aan levendigheid en leefbaarheid. Met de (beoogde) komst van de Noord-Zuidlijn naar Hoofddorp en de transformatie van het station naar een multimodale knoop herken je de omgeving over een aantal jaar niet meer. 

Wanneer je vanaf het perron naar het noorden kijkt zie je de eerste grote stap in deze ontwikkeling; de stadswijk Hyde Park wordt in een rap tempo ontwikkeld. Maar dit is pas het begin. Ron Voskuilen (interim-directeur versnelling woningbouw Hoofddorp) modereert op de Provada het gesprek over hoe het stationsgebied van Hoofddorp de komende jaren zal transformeren tot een hoogstedelijk, levendig gebied. Onder de sprekers zijn Winy Maas, Daan Zandbelt, Jurgen Nobel, André Snippe en Lex Brans. Een inspirerend gezelschap met gezamenlijke ambitie en de ogen op de toekomst.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.