Duurzame oplossingen voor stedelijke mobiliteit
Opdrachtgever:
Gemeente Amsterdam
Achtergrond
Amsterdam groeit, wat leidt tot een toenemende vraag naar mobiliteit. Tegelijkertijd zet de stad in op autoluwe oplossingen en duurzame vormen van vervoer, zoals deelmobiliteit. Met het Versnellingsprogramma Deelmobiliteit werkt Amsterdam aan het vergroten van het aanbod en de toegankelijkheid van deelmobiliteit. Dit maakt het mogelijk om de schaarse stedelijke ruimte efficiënter te benutten en verkeersdrukte, parkeerproblemen en emissies te verminderen.
Het programma raakt aan complexe vraagstukken zoals parkeerbeheer, verkeerswetgeving, vergunningverlening en vraagstukken rondom de laadstrategie voor deelmobiliteit. In nauwe samenwerking met aanbieders van deelmobiliteit en andere partners dragen de professionals van VPRC bij aan strategisch advies, innovatief denken en effectief project- en procesmanagement.




Margot van Doorn is strategisch adviseur autodelen en expert in complexe beleidsvraagstukken op het snijvlak van mobiliteit, parkeerbeheer en verduurzaming. Ze speelde een sleutelrol bij het convenant Autodelen Amsterdam 2021 en leidde toonaangevende onderzoeken, zoals Ruimte voor en door deelauto’s(2023). Margot is gespecialiseerd in het verbinden van gemeenten en aanbieders van deelmobiliteit, zodat duurzame mobiliteitsoplossingen effectief en integraal kunnen worden geïmplementeerd.
Yorick van Berkel, projectleider en adviseur, werkt aan innovatieve deelmobiliteitsprojecten. Hij leidt experimenten rondom autodelen, coördineert de realisatie van locaties voor deelbakfietsen en begeleidt de elektrificatie van deelauto’s. Zijn expertise in beleidsontwikkeling, vergunningentrajecten en het afstemmen van publieke en private belangen maakt hem een waardevolle partner bij complexe mobiliteitsopgaven.
Maud Poels, junior projectleider autodelen, combineert strategische ondersteuning met operationele uitvoering. Ze leidt een internationaal project gericht op elektrisch autodelen en emissiereductie in steden en heeft hiervoor een Europese subsidieaanvraag voor binnengehaald. Haar pragmatische aanpak en sterke focus op communicatie zorgen voor succesvolle samenwerking tussen gemeenten, aanbieders en andere stakeholders.