Governing MAAS

Governing MAAS

The governance of Mobility as a Service in the municipality of Amsterdam

Begin van dit jaar nam onze Maud haar diploma in ontvangst voor de Master Spatial Planning aan de Universiteit Utrecht. In deze master werden academische discussies over verschillende planologische vraagstukken behandeld. Vanuit een breed en interdisciplinair curriculum heeft Maud integraal naar planning gekeken en kennis vergaard over maatschappelijk relevante onderwerpen, zoals de mobiliteitstrends, woningbouw, de leefbaarheid van gebieden en duurzaamheid.
Ter afronding van haar Master schreef Maud haar masterthesis over Mobility as a Service (MaaS) als een duurzame mobiliteitsoplossing, en de mogelijke effecten hiervan op de governance van het mobiliteitssysteem van de Gemeente Amsterdam. Ze onderzocht de nieuwe processen die MaaS met zich meebrengt en hoe deze processen een andere governance vereisen met focus op o.a. het complexe ecosysteem en de vele stakeholders en de samenwerking hiervan, de rol van data in de mobiliteitsorganisatie en de invloeden en consequenties hiervan voor de gebiedsontwikkeling. Waardevolle kennis!

Download hier de thesis van Maud

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.