De grootste dierentuin van het land gooit het roer om

De grootste dierentuin van het land gooit het roer om

Om meer te weten te komen hoe we populaties van bedreigde diersoorten en de natuur kunnen (laten) herstellen is het van belang om kennis en ambities te bundelen. Diergaarde Blijdorp, 166 jaar jong, werkt al decennia lang samen met onder andere de universiteiten van Wageningen en Delft en tal van internationale organisaties.

Zowel op het gebied van soortbehoud, herstel van biodiversiteit en educatie gaat Blijdorp, samen met partners, aan de slag om impact te maken. Blijdorp gaat samen met de betrokken partijen verder onderzoeken wat nodig is maar ook uitvoerend aan de slag in de oorspronkelijke habitat van bedreigde soorten .

Ook in de eigen stad met de beleving en voorlichting voor de ruim 1,5 miljoen bezoekers per jaar. Ook in eigen land wil de dierentuin een bijdrage leveren aan bewustwording en impact ten aanzien van waterkwaliteit en vergroening om hittestress te bestrijden. Natuurlijk in combinatie met een aansprekend bezoek, onder het motto: “Beleven, beschermen, Blijdorp. Together we Bring Back to live.”

Lees ook het artikel in Trouw: Diergaarde Blijdorp kondigt grote veranderingen aan: “De natuur vraagt om actie”

Noot: Bert van Eekelen is lid van de Raad van Toezicht van Blijdorp en in die hoedanigheid nauw betrokken bij de restauratie van de Rivierahal (de grootste van de 21 rijksmonumenten van Blijdorp) en de verder te versterken relatie met de stad.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.