Verbouwing Winkelcentrum Gooische Brink Hilversum 

Opdrachtgever:

De Stichting Openbare Bibliotheek en Volksuniversiteit Hilversum

“Met de verhuizing van de bibliotheek naar het centrum wil Hilversum de Kerkbrink en Gooische Brink nieuw leven inblazen

Verbouwing Winkelcentrum Gooische Brink Hilversum tot de nieuwe bibliotheek van Hilversum en Multifunctionele Accommodatie (MFA) Gooische Brink

De Stichting Openbare Bibliotheek en Volksuniversiteit Hilversum gaat begin 2026 verhuizen naar winkelcentrum Gooische Brink. In het centrum van Hilversum heeft de bibliotheek ongeveer de helft van het bestaande winkelcentrum gekocht om in 2024 en 2025 te verbouwen en transformeren tot een bibliotheek ‘nieuwe stijl’.

Naast de bibliotheek zullen ook diverse andere maatschappelijke organisaties zich hier vestigen. De komst van de bibliotheek is onderdeel van de vorming van een mediaplein. De wens is om – samen met de organisaties Beeld & Geluid en Museum Hilversum – op deze locatie media toegankelijk te maken voor alle inwoners van Hilversum. Recent heeft de bibliotheek de huidige locatie aan de ’s-Gravelandseweg in Hilversum verkocht aan een ontwikkelaar.

Fysieke transformatie van de bestaande Gooische Brink (vastgoed) en de totstandkoming van de nieuwe Multifunctionele Accommodatie (organisatie)

De werkzaamheden zijn divers. Van het opzetten van een sluitende Business Case en het regelen van financiering en aanvullende fondsen/subsidies (DUMAVA) tot het vastleggen van (nieuwe) gebruikers en het maken van demarcatie afspraken met de nieuwe Vereniging van Eigenaren. Daarnaast heeft Laurens als projectmanager de totstandkoming van het ontwerp begeleid (door Brique Architecten en het ontwerpteam). In de zomer van 2024 start de Europese Aanbesteding, waarna een geselecteerde aannemer in het najaar kan starten met de sloop/bouw/inrichtingswerkzaamheden. Eind 2025 moet het project worden opgeleverd, waarna de bibliotheek kan verhuizen naar de nieuwe locatie.

Laurens Warnink

Laurens Warnink van VPRC is vanaf eind 2022 onderdeel van het driekoppige projectteam. Dit team adviseert en ondersteunt de directeur van de Stichting Openbare Bibliotheek en Volksuniversiteit Hilversum bij de fysieke transformatie van de bestaande Gooische Brink (vastgoed) en de totstandkoming van de nieuwe Multifunctionele Accommodatie (organisatie).

Loading...

Related Projects

  • Bruggen & Kademuren
  • Hyde Park
  • Kunst in Overhoeks