Gebiedsontwikkeling Hyde Park

Gebieds- ontwikkeling Hyde Park

Opdrachtgever:

BPD Ontwikkeling B.V.

“Simultaan schaken op alle borden van gebiedsontwikkeling”

Achtergrond:

Hyde Park is een gebiedsontwikkeling in het centrum van Hoofddorp. De bestaande wijk Beukenhorst-West wordt getransformeerd van een grotendeels leegstaande kantorenwijk naar een bruisende woonwijk voor ca. 4.000 woningen met bijbehorende voorzieningen.
Het project is in 2017 gestart door André Snippe met de aankoop van het aanwezige vastgoed. Zeven jaar later zijn er ca. 1.500 woningen verkocht, ruim 500 opgeleverd en 1.000 in aanbouw. Vanaf 2020 is BPD Ontwikkeling B.V. voor 50% aandeelhouder in het project geworden en medio 2024 heeft BPD Ontwikkeling B.V. alle aandelen van het project verkregen.

Hyde Park is een hoog-stedelijke ontwikkeling van uitzonderlijk hoog architectonisch en stedenbouwkundig niveau. Het is een 100% private gebiedsontwikkeling waarbij de ontwikkelende partij verantwoordelijk is voor het integrale ontwerp en de ontwikkeling van het gebied en dus niet alleen de realisatie van het vastgoed. Bij zo’n complexe gebiedsontwikkeling is een nauwe samenwerking met de gemeente uiteraard cruciaal.

Een grote uitdaging bij dit soort ontwikkelingen is dat je in staat bent om enerzijds koersvast te zijn, maar ook zo goed mogelijk om gaat met veranderingen die optreden. In de afgelopen zeven jaar hebben zich al veel onverwachte en lastige situaties voorgedaan die telkens vroegen om creativiteit en vindingrijkheid. Voorbeelden daarvan zijn veranderende regelgeving rondom stikstof, verandering van woonbeleid, netcongestie, enorme stijging van bouwkosten en stijging van de rente. Ook zien we veranderende woonwensen, een andere markt voor commercieel vastgoed en sterke veranderingen op het gebied van mobiliteit. Dit vraagt om de kunst van simultaan schaken op alle borden van gebiedsontwikkeling.

Bob is als manager infra en gebiedsontwikkeling verantwoordelijk voor de complete grondexploitatie. Daarbij kun je denken aan het ontwerp van de openbare ruimte, infrastructurele en civieltechnische werkzaamheden, maar ook de anterieure overeenkomst, het WKO-systeem, planologische procedures en omgevingsmanagement.

Loading...

Related Projects

  • Bruggen & Kademuren
  • Hyde Park
  • Kunst in Overhoeks