(32-40 uur)

(Junior) Consultant met affiniteit voor financiën

01

Omschrijving

VPRC adviseert en begeleidt publieke en private partijen bij het realiseren van huisvesting en vastgoed opgaven. Ons team richt zich daarbij op financiële haalbaarheid, portfoliostrategie, project en programmanagement en financiering. Wil jij betrokken zijn bij opgaven als de renovatie van het Binnenhof of het mogelijk maken van ontwikkelingen op de Zuidas? Durf je de uitdaging aan om multifunctionele accommodaties financieel haalbaar te maken? Schrik jij niet van een huisvestingsplan voor onderwijsinstellingen? Wil jij Nederland naar een hoger plan tillen? Dan zoeken wij jou!

Wij zoeken een (junior) consultant met sterke affiniteit voor duurzaamheid, energie en vastgoed(exploitatie) die bij ons het vak wil komen leren!

 

Bij VPRC staat persoonlijke ontwikkeling centraal. Wij geloven in de menselijke maat; geen algemene trainingsprogramma’s maar persoonlijke begeleiding op basis van maatwerk. Dit doen wij door een coach-buddy model, waarbij je als junior consultant tijdens je werkzaamheden voor opdrachtgevers continue wordt bijgestaan door de expertise van de senior-consultants van VPRC. Op deze manier krijg jij directe ondersteuning door experts en heb je toegang tot een veelzijdigheid aan expertise en ons brede netwerk.

 

Over VPRC

VPRC biedt oplossingen voor de meest uiteenlopende vraagstukken in relatie tot utiliteitsbouw, woningbouw, gebiedsontwikkeling, duurzame luchtvaart, smart mobility, contractmanagement, planningsvraagstukken, energiemanagement, duurzaamheidsvraagstukken, huisvestingsvraagstukken en vraagstukken gericht op beheer & onderhoud van grote vastgoedportefeuilles.

 

Wij geloven niet in één oplossing. Wij helpen bestuurders beslissen door juist de effecten van hun keuzemogelijkheden inzichtelijk te maken. Opdrachtgevers ervaren ons enthousiasme en passie voor het vak.

Wie zijn wij

VPRC is een groeiend adviesbureau met een brede oriëntatie. Binnen VPRC werken we in teams van senior-consultants en adviseurs met verschillende kennis en expertises. Met onze vestiging in het Groothandelsgebouw – Cambridge Innovation Center – werken we in een creatieve omgeving met innovatieve concepten in het hart van Rotterdam.

Met spraakmakende projecten zoals de renovatie van de Tweede Kamer, verduurzaming van het Rijksvastgoed,

Financieringsadvies voor mobiliteitshubs, ontwikkeling van voormalige vliegveld Valkenburg en handelingsperspectieven voor het buitengebied hebben we een breed portfolio opgebouwd.

 

Wat wij doen

Routinematig werk bestaat niet bij VPRC. Juist de diversiteit in onze opdrachten en ons vermogen om het ‘totaalplaatje’ te blijven zien door ontwikkelingen te verbinden, is iets wat VPRC onderscheidt. De kennis en expertise vanuit onze verschillende invalshoeken helpt ons om complexe vraagstukken op integrale wijze te benaderen.

VPRC-ers werken het liefst op tactisch/strategisch niveau, waarbij we complexe vraagstukken omzetten in heldere beslisinformatie. Wij geloven niet in één oplossing, maar helpen opdrachtgevers door in scenario’s de effecten van keuzes inzichtelijk te maken.

 

Hoe wij dit doen

De wereld om ons heen wordt steeds complexer. Als reflex op deze complexiteit zien we dat opgaven vaak te ingewikkeld worden ingestoken, met alle gevolgen van dien.

Om te snappen wat er op ‘het toneel’ gebeurt, is het belangrijk om ook te weten wat zich afspeelt in de coulissen en de kleedkamers. De sleutel tot succes ligt in het aanbrengen van structuur, overzicht en gevoel voor het belangen- en krachtenspel. Vanuit onze gedrevenheid dragen we bij aan maatschappelijke opgaven bij diverse opdrachtgevers.

 

Waarom wij dit doen

De wereld om ons heen wordt steeds complexer. Als reflex op deze complexiteit zien we dat opgaven vaak te ingewikkeld worden ingestoken, met alle gevolgen van dien. Om te snappen wat er op ‘het toneel’ gebeurt, is het belangrijk om ook te weten wat zich afspeelt in de coulissen en de kleedkamers. De sleutel tot succes ligt in het aanbrengen van structuur, overzicht en gevoel voor het belangen- en krachtenspel. Onze werkwijze kenmerkt zich in de volgende stappen:

 • Weten in welke film je zit
 • Structureren en combineren van informatie
 • Formuleren van een heldere projectaanpak
 • Strakke projectsturing

02

Profiel

Enthousiasme, nieuwsgierigheid, een proactieve houding en een resultaatgerichte drive zijn jouw belangrijkste eigenschappen! Je hebt een passie voor vraagstukken/ontwikkelingen in de gebouwde omgeving. Een sterke basis helpt bij een vliegende start, denk aan relevante bijbanen of commissies. Werkervaring is een sterke pre, maar geen must. Tot slot beschik je over een relevante WO-opleiding bijvoorbeeld bouwkunde, sociale geografie, (technische) bedrijfskunde of (technische) bestuurskunde.

 

Jouw kenmerken:

 • Pro-actieve houding, zelfstandigheid en initiatiefrijk; “Heb ik al gedaan” in plaats van “Ga ik doen”;
 • Nieuwsgierigheid: je maakt je nieuwe materie snel eigen en hebt de ambitie om je breed te ontwikkelen;
 • Een enthousiaste en klantgerichte houding door op actieve wijze met opdrachtgevers mee te denken;
 • Overtuigingskracht voor het pitchen van ideeën en beoogde oplossingsstrategieën;
 • ‘Vlotte pen’ voor het schrijven van adviezen, notities en rapportages;
 • Gevoel voor financiën en ervaring met Excel
 • Een collegiale enthousiaste instelling.

Als (junior) adviseur start je als rechterhand van een senior-consultant. Vanaf de eerste werkdag word je gekoppeld aan een buddy en draai je mee op verschillende projecten. Door je in beginsel breed te oriënteren, krijg je binnen VPRC de kans om je te ontwikkelen in de richting die het beste bij jou past. Voor deze functie ligt het accent daarbij op vastgoed in de brede zin: van strategische huisvestingsplannen, duurzaamheidsvraagstukken, (bouw)-projectmanagement tot en met vastgoedexploitatie.

 

Bij VPRC staat persoonlijke ontwikkeling centraal. Wij geloven in de menselijke maat; geen algemene trainingsprogramma’s maar persoonlijke begeleiding op basis van maatwerk. Dit doen wij door een coach-buddy model, waarbij je als junior adviseur tijdens je werkzaamheden voor opdrachtgevers continue wordt bijgestaan door de expertise van de senior-consultants van VPRC. Op deze manier krijg jij directe ondersteuning door experts en heb je toegang tot een veelzijdigheid aan expertise en ons brede netwerk.

Wij verwachten dat jij je, mede door de intensieve samenwerking met de senioren, in sneltreinvaart zult ontwikkelen tot een klantgerichte ondernemende professional.

Spreekt bovenstaande functie je aan? Mail dan voor een kennismaking of solliciteer direct!

Wij verwachten dat jij je, mede door de intensieve samenwerking met de senioren, in sneltreinvaart zult ontwikkelen tot een klantgerichte ondernemende professional.

 

Spreekt bovenstaande functie je aan? Mail dan voor een kennismaking of solliciteer direct via onze website.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Michel Hek via het mailadres michel.hek@vprc.nl

03

Solliciteer hier