VPRC Podcast 6: Transit oriented development

VPRC podcast 6 transit oriented development

VPRC Podcast 6: Transit oriented development

Laurens Kamps en Bert van Eekelen spraken met Nana Koolstra en Pepijn van Wijmen van APPM over hun gezamenlijke studiereis naar Japan. Tijdens deze, door COVID uitgestelde, studiereis was het doel om inspiratie op te doen over gebiedsontwikkeling en mobiliteit en professionals elders op de wereld te ontmoeten. Missie geslaagd, dat blijkt wel uit deze Podcast.

Deel 1

In deel 1 vertellen ze over de invloed van de Japanse cultuur, de invloed van het leven op een dichtbevolkt eiland en zijn onder de indruk van het Japanse Openbaar Vervoer systeem. Je kunt erop rekenen, het rijdt en is op tijd, het is schoon, heeft een goede informatievoorziening en is functioneel. Welke lessen kunnen we leren als we het Japanse OV vergelijken met het OV in de Verenigde Staten of Nederland?

En hoe komt het dat je in een stad als Tokio met 39 miljoen mensen zo weinig autogebruik ziet. Je hoort het allemaal in deze podcast.

Deel 2

In deel 2 van deze podcast vervolgen Nana, Pepijn, Bert en Laurens hun gesprek over de op OV gerichte gebiedsontwikkeling zoals ze die tijdens hun studiereis naar Japan hebben geobserveerd. Hoe de Japanse ontwikkelaars erin slagen om meervoudig ruimtegebruik te maximaliseren en hoe de stations de hartslag vormen van dichtbevolkte gebieden. Maar ook hoe naast de Japanse cultuur invloed heeft op het gedrag van Japanners in de openbare ruimte en hoe de krimp in de bevolkingsgroei merkbaar wordt. Luister naar deel 2 van deze podcast over Transit Oriented development.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.