VPRC podcast 11: de meerwaarde van Value Engineering

VPRC podcast 11: de meerwaarde van Value Engineering

Value Engineering staat centraal in veel projecten van VPRC. Koen en Bert geven in deze podcast tal van voorbeelden.

Koen Hondenbrink is per 1 januari 2024 partner bij VPRC. Hij was in 2015 na de oprichting van VPRC als eerste medewerker betrokken bij projecten van VPRC. De methodiek van Value Enginering bij complexe opgaven; het breiwerk uit elkaar halen en met een brede blik het project opzetten. Niet primair gericht op het eind-produkt maar vooral veel aandacht op de weg ernaar toe.

Bij Value Engineering gaat het om o.a.:

– ontdekken van weerstanden

– van grof naar fijn werken

– samen met belanghebbenden de weg bewandelen

– snappen wat er in de geschiedenis gebeurd is en waar gevoeligheden liggen

– bedenken van nieuwe manieren van denken en doen

Value Engineering werd ooit toegepast in het leger en later ook in veel bedrijven. Het maakt de brede effecten van keuzes inzichtelijk en levert andere bevindingen op. Daarbij is de wijze van het overbrengen van de boodschap heel belangrijk.

Beluister de podcast

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.