VPRC treedt toe tot de RHIA community

VPRC treedt toe tot de RHIA community

Ron Voskuilen ondertekende namens VPRC de overeenkomst met Rotterdam The Hague Innovation Airport (RHIA)

VPRC is toegetreden tot de RHIA community om mee te werken aan de versnelling van duurzame luchtvaart. De logica van deze samenwerking ligt in de opgave van Rotterdam The Hague Airport om de transitie naar stillere, schonere en gezondere luchtvaart te verenigen met vernieuwde economische ontwikkeling. Het gaat daarbij om meer dan schonere vliegtuigen. Het gaat om ontwikkeling van een nieuw type luchthaven in balans met de directe omgeving, zowel maatschappelijk als economisch.

VPRC (opgericht in 2015) bouwt voort op een rijke historie van PRC, in 1967 opgericht tijdens de bouw van de huidige luchthaven Schiphol en in 1995 gefuseerd met het Bouwcentrum Rotterdam, in 1947 opgericht voor de versnelling van de wederopbouw van Nederland. VPRC ontrafelt complexe vraagstukken in gebiedsontwikkeling, mobiliteit en vastgoedontwikkeling voor overheden en maatschappelijke organisaties en ondersteunt de besluitvorming.. Deze kennis en competenties komen, samen met de andere partners van de RHIA community, goed van pas bij de doorontwikkeling van de Rotterdamse luchthaven.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.