Volkshuisvestingsfonds 2023 geopend: wij staan voor u klaar!

Volkshuisvestingsfonds 2023 geopend: wij staan voor u klaar!

Het Rijk stelt via het Volkshuisvestingsfonds 280 miljoen euro beschikbaar. Met dit geld kunnen gemeenten de woonkwaliteit en de leefomgeving van kwetsbare gebieden verbeteren en verduurzamen. Iedere gemeente kan hiervoor tot 16 oktober een aanvraag indienen. We adviseren niet zo lang te wachten, Vanaf 1 juli kan het aanvraagformulier worden ingevuld en in de tweede helft van augustus en de eerste week van september kunnen gemeenten gebruikmaken van de mogelijkheid om een gericht gesprek te voeren over een aanvraag. Dit gesprek vindt plaats in een zogenaamde ‘VHF-verdiepingskamer’ met een medewerker van RVO, BZK en eventueel een lid van het expertteam woningbouw. 

VPRC en Witteveen + Bos hebben – op basis van de eerdere openstelling in 2021 – kennis en ervaring opgedaan om gemeenten te ondersteunen met hun aanvraag. ‘We putten uit onze kennis van het ruimtelijk beleid, financiële onderbouwing, duurzaamheid (o.a. in de bouw) en procesbegeleiding voor zulke trajecten’, aldus Michel Hek.
Gezien de beperkte doorlooptijd van het fonds kunnen wij gemeenten ondersteunen en ontzorgen om onder tijdsdruk een kwalitatief hoogstaande aanvraag in te dienen.
Wat kunnen wij voor uw gemeente betekenen?

👉 ontzorgen in het aanvraagproces en een gedegen financiële onderbouwing

👉 we brengen hiervoor de juiste informatie in kaart

👉 we zorgen voor een haalbaar en kosten optimaal plan. Dit verhoogt de kans op toekenning.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk deze factsheet en neem gerust contact met ons op via info@vprc.nl

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.